Polski

Andrzej Zakrzewicz

Koordynator ds. osób niepełnosprawnych mgr Andrzej Zakrzewicz
psycholog, koordynator ds. osób niepełnosprawnych
tel.: 793792771, 880719203
www.neurochirurgiampd.prv.pl

Fundacja Gaja współpracuje z parafiami różnych Diecezji, w tym głównie Archidiecezji Łódzkiej, zbierając środki finansowe na różnego rodzaju leczenie dla osób niepełnosprawnych i innych osób potrzebujących.

Nasza Fundacja prowadzi systematyczna rehabilitacje 2 osób z dziecięcym porażeniem mózgowym metoda elektrostymulacji Pana dr. Viktora Zenni

www.zenni.pl

Zbiórki celowe na leczenie i rehabilitację osób ciężko chorych.

Dnia 27 stycznia 2014 ROKU miałem operacje polegającą na wszczepieniu stymulatora do mózgu. Był to zabieg bardzo kosztowny gdyż stymulator kosztował prawie 80000 (osiemdziesiąt tysięcy złoty). Środki na ten cel zbierane były ponad 2 lata. W zbiórce pomógł mi Andrzej Zakrzewicz z Łodzi. Andrzej Zakrzewicz w okresie od stycznia 2012 roku do grudnia 2013 roku, działając z ramienia Fundacji Edukacji na Rzecz Zrównoważonego Rozwoju GAJA pomógł mi uzbierać 30000 (trzydzieści tysięcy złoty). Dodatkowe 30000 (trzydzieści tysięcy złoty) dostałem od CARITAS Polska. Reszta środków pochodziła z kilku zbiórek, jakie udało mi się zrobić.

Mariusz Wojciech Łapiński

tel. 511 32 99 21 http://polkule.pl

Elżbieta Ziętal 26 lat Od urodzenia chora na Mózgowe Porażenie Dziecięce. Przed operacją wszczepienia stymulatora do mózgu.

Anna Wasilewska, 23 lata Od urodzenia chora na Mózgowe Porażenie Dziecięce
Zbiórka Pieniędzy zakończona.

"Pragniemy złożyć serdeczne podziękowania dla Fundacji Pomocy Dzieciom Gaja, Łódź, ul. Więckowskiego 13, za zebranie kwoty 2678,68 (dwa tysiące sześćset siedemdziesiąt osiem złotych sześćdziesiąt osiem groszy), którą Fundacja Gaja przekazała na rzecz operacji kardiochirurgicznej naszego synka Franka Ladzińskiego, który urodził się z wadą serca HLHS.
Jest to wrodzona wada serca, polegająca na niewykształceniu prawidłowej lewej komory serca, przez co dzieci z chorobą nazywane "dziećmi z połową serca".
Obecnie zbieramy na drugi etap operacji który zamierzamy wykonać w Niemczech, w Monachium, przez polskiego kardiochirurga Profesora Edwarda Malca. Koszt drugiego etapu operacji to 80000 (osiemdziesiąt tysięcy złotych).
Pieniądze od Fundacji Gaja zostały zebrane dzięki organizatorom imprezy Hubertus w Spale w dniu 17 października 2009 oraz podczas zbiórek w 2 kościołach Archidiecezji Łódzkiej: w parafii Świętego Józefa Oblubieńca Najświętszej Maryi Panny, 93-448 Łódź, ul. Farna 12 (Ksiądz Proboszcz Henryk Eliasz) oraz w parafii Świętego Łukasza Ewangelisty i Świętego Floriana Męczennika, 93-521 Łódź, ul. Strycharska 22 (Ksiądz Proboszcz Henryk Betlej). Organizatorem tych akcji był Koordynator ds. Osób Niepełnosprawnych Pan Andrzej Zakrzewicz."

Tomasz Ladziński - ojciec Franka, Ełk, 13 listopada 2009, tel.: 602324450.